Faalangstreductie

Met zelfvertrouwen naar school

Faalangstreductie

Met zelfvertrouwen naar school

Zit je niet lekker in je vel? Voel je je weleens onzeker? Ervaar je veel spanning bij toetsen, examens of presentaties? Durf je (meer) niet naar school? Ben je bang om iets fout te doen in situaties waarin je beoordeeld kan worden? Vind je het spannend om naar feestjes te gaan of om sociale contacten aan te gaan op school? Of ervaar je juist spanning wanneer je moet bewegen, bijvoorbeeld bij gym of bij een schooluitje? De angst om niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen van anderen kan enorm belemmerend werken en leiden tot een negatief zelfbeeld. Wij kunnen jou helpen om weer met vertrouwen naar school te gaan en de dingen te doen waar je nu onzeker van wordt.

Samen met jouw coach ga je op zoek naar wat je kwaliteiten zijn en hoe je deze al inzet. Je onderzoekt wat er al goed gaat en wat er nog beter kan. Je gaat werken aan het ontwikkelen van positieve gedachten. Je ontvangt verschillende tips en tools om in te zetten in situaties die spanning oproepen en je gaat aan de slag met jouw reactie op spannende situaties. Hier oefen je ook mee.

Weer met zelfvertrouwen naar school

Gecertificeerde en gespecialiseerde coach

Vrijblijvend intakegesprek zodat we écht kunnen voldoen aan jouw hulpvraag

Individueel of groepsverband (maximaal 6 leerlingen)

Ook mogelijk op school

5 tot 7 sessies waarin jij jouw zelfvertrouwen opbouwt

 • Echt leren kennen

   

  We willen jou graag leren kennen, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Daarom voeren we altijd een intakegesprek voordat we starten met coachen. We bespreken jouw hulpvraag uitgebreid en maken een plan op maat zodat je écht geholpen wordt. Dit intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. We moedigen aan dat zowel de ouder/verzorger als het kind aanwezig is bij dit gesprek. We vinden het heel belangrijk dat jullie je allemaal prettig voelen bij ons en dat er een goede klik is. Zo kunnen we jullie het beste helpen.

 • Verloop

  De faalangstreductietraining is zowel individueel als in groepsverband te volgen. Samen bepalen we wat het beste bij jou past. Bij individuele coaching zijn er 5 tot 7 sessies van een uur. Als je het prettig vindt, kunnen je ouders hierbij aanwezig zijn. Bij de training in groepsverband zijn er 7 bijeenkomsten van een uur. We werken oplossingsgericht. Dat betekent dat we gaan kijken naar wat er al wel is. Jouw vaardigheden, talenten, oplossingsmogelijkheden en ideeën gebruiken we om direct naar de oplossing toe te werken. Zo kunnen we heel gericht jouw hulpvraag oplossen. De training in groepsverband wordt zowel op onze eigen locatie als op scholen aangeboden.

   

  Verloop

 • Terugkoppeling

   

  De terugkoppeling kan op verschillende manieren plaatsvinden. We kunnen telefonisch, schriftelijk of via een persoonlijk gesprek terugkoppelen. We vinden het fijn om altijd te evalueren hoe het traject is verlopen. Zo kunnen we controleren of we ook echt aan de hulpvraag hebben voldaan en of je tevreden bent. Wij vinden het belangrijk dat iedere deelnemer ook na de training wordt ondersteund met het in de praktijk brengen van de aangeleerde vaardigheden.