Kom voor jezelf op met

Sociale vaardigheidstraining

Kom voor jezelf op met

Sociale vaardigheidstraining

Vind je het soms lastig om vrienden te maken en te onderhouden? Of om voor jezelf op te komen? Heb je last van boosheid en/of een gefrustreerd gevoel? Vind je het moeilijk om net emoties om te gaan? Meld je vandaag nog aan voor de sociale vaardigheidstraining van Resumeren. Wij kunnen jou helpen om weer met zelfvertrouwen in het leven te staan. Zo voel jij dat je straks prettig en veilig voelt in dagelijkse situaties die nu als spannend of moeilijk ervaren worden. 

Dit doen we door gebruik te maken van jouw kwaliteiten. Je onderzoekt samen met jouw coach wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze al inzet. Je kijkt wat er al goed gaat en waar je nog aan wilt werken. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je jouw eigen gevoel en het gevoel van de ander wilt kunnen herkennen, dat je problemen op wilt lossen en goed om kan gaan met kritiek. Ook kan het zijn dat je juist wilt leren luisteren naar elkaar en wilt samenwerken, dat je complimenten wilt kunnen geven en ontvangen of dat je weerbaar wilt communiceren. Je leert voor jezelf op te komen. Met deze vaardigheden ga je ook oefenen, zodat jij dit ook allemaal kan toepassen in de praktijk. Zo zit jij straks weer lekker in je vel. 

Leer voor jezelf op te komen

Gecertificeerde en gespecialiseerde coach

Vrijblijvend intakegesprek zodat we écht kunnen voldoen aan jouw hulpvraag

Leer om met jouw emoties om te gaan

Individueel of groepsverband (maximaal 6 leerlingen)

Ook mogelijk op school

5 tot 7 sessies waarin jij jouw zelfvertrouwen opbouwt

 • Echt leren kennen

   

  We willen jou graag leren kennen, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Daarom voeren we altijd een intakegesprek voordat we starten met coachen. We bespreken jouw hulpvraag uitgebreid en maken een plan op maat zodat je écht geholpen wordt. Dit intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. We moedigen aan dat zowel de ouder/verzorger als het kind aanwezig is bij dit gesprek. We vinden het heel belangrijk dat jullie je allemaal prettig voelen bij ons en dat er een goede klik is. Zo kunnen we jullie het beste helpen.

 • Verloop

  De sociale vaardigheidstraining is zowel individueel als in groepsverband te volgen. Samen bepalen we wat het beste bij jou past. Bij individuele coaching zijn er 5 tot 7 sessies van een uur. Als je het prettig vindt, kunnen je ouders hierbij aanwezig zijn. Bij de training in groepsverband zijn er 7 bijeenkomsten van een uur. Er zitten maximaal 6 leerlingen in een groep. De training kan bij ons op locatie of op school worden gegeven.

  We werken oplossingsgericht. Dat betekent dat we gaan kijken naar wat er al wel is. Jouw vaardigheden, talenten, oplossingsmogelijkheden en ideeën gebruiken we om direct naar de oplossing toe te werken. Zo kunnen we heel gericht jouw hulpvraag oplossen. We oefenen de benodigde vaardigheden samen met jou, zodat je ze ook in de praktijk kunt toepassen.

   

  Verloop

 • Terugkoppeling

   

  De terugkoppeling kan op verschillende manieren plaatsvinden. We kunnen telefonisch, schriftelijk of via een persoonlijk gesprek terugkoppelen. We vinden het fijn om altijd te evalueren hoe de coaching is gegaan. Zo kunnen we controleren of we ook echt aan de hulpvraag hebben voldaan en of je tevreden bent. Wij vinden het belangrijk dat je ook na de training wordt ondersteund met het in praktijk brengen van de aangeleerde vaardigheden. Na afloop van de training zal er daarom een afspraak worden gemaakt met de begeleiders (leerkracht of docent) en ouders om de aangeleerde vaardigheden te bespreken zodat je ook door hen kan worden ondersteund.